Poptávka NKČR: Právník / Specialista GDPR

Notářská komora České repuibliky vyhlašuje výběrové řízení na pozici Právník / Specialista GDPR.

Náplň práce:

  • Pozice zařazená přímo v týmu kanceláře Notářské komory ČR
  • Občanské a korporátní právo
  • Zpracování právních stanovisek a řešení právních problémů
  • Ověřování souladu mezi legislativou ochrany osobních údajů, vnitřními směrnicemi a praktickým nakládáním s osobními údaji klientů (včetně notářů a zaměstnanců komory)
  • Monitorování požadavků notářů a klientů na uplatnění nároků ohledně nakládání s jejich osobními údaji a včasná upozornění na případná zpoždění při zpracování
  • Pečlivé dokumentování výsledků provedených kontrol
  • Poradenství pro notáře a zaměstnance komory v oblasti ochrany osobních údajů
  • Posouzení uzavíraných smluv v případě nakládání s osobními údaji
  • Osobní (psaná, telefonická) komunikace s notáři a klienty ohledně osobních údajů, případně komunikace s ÚOOÚ

Požadujeme:

  • VŠ vzdělání právního typu
  • Asertivitu a schopnost diplomaticky zvládat osobní komunikaci s konfliktní protistranou
  • Pečlivost, systematičnost a trpělivost
  • Schopnost práce s počítačem (Excel, Word, PowerPoint, Outlook) a rychlé porozumění IT systémům společnosti
  • Angličtina na úrovni umožňující dobré porozumění psanému textu, případně jednoduchou technickou komunikaci
  • Ochota studovat legislativu a vnitřní směrnice, učit se v oblasti procesů a IT systémů

Výhodou:

  • orientace v problematice ochrany osobních údajů (ideálně znalost zákona č. 101/2000 Sb. a Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů GDPR), v ideálním případě pracovní zkušenost v oblasti ochrany osobních dat či informační / IT bezpečnosti, či komunikace s ÚOOÚ
  • předchozí zkušenosti z jedné či více oblastí: právní poradenství, legislativa, správa IT sítě
  • Předchozí zkušenost v oblasti IT na úrovni umožňující komunikaci s IT specialisty
  • Předchozí zkušenost s auditní / kontrolní činností a jednáním s regulátorem

Nabízíme:

  • Prestižní práci ve stavovské organizaci notářů s napojením na evropské a světové notářství latinského typu,
  • Rozmanitou a nejednotvárnou pracovní náplň, kdy budete komunikovat s notáři, klienty, vedoucími pracovníky regulátora a dalších státních orgánů,
  • Práci v zajímavé oblasti s možností školení a dalšího profesního růstu v oblasti právní a GDPR
  • Pracoviště v centru Prahy,
  • Zaměstnanecké benefity – 5 týdnů dovolené, příspěvek na stravování,
  • Služební notebook a mobilní telefon

Informace o pozici

Místo pracoviště

Kontakt 

nkcr@nkcr.cz